Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Доручення на митні огляди стануть електронними

Реклама

Уряд погодився з пропозицією Мінфіну щодо реалізації до 31 грудня 2019 року експериментального проекту з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Відповідна постанова № 861 від 2 жовтня 2019 року набрала чинності 4 жовтня.

Координуватиме експериментальний проект Мінфін.

Учасниками експериментального проекту є держоргани, на які поширюється дія урядової постанови "Про затвердження вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення органами доходів і зборів України" в частині направлення у рамках кримінального провадження доручень на проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Зазначені учасники використовуватимуть на безоплатній основі тестову версію інформаційної системи. Система забезпечує централізоване надсилання правоохоронними органами та отримання органами доходів і зборів в електронному вигляді доручень на проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Такі доручення обов'язково мають містити інформацію про підстави їх надсилання, номер відповідного провадження (справи), строк виконання, відомості про товари, осіб, які їх переміщують, та/або про транспортні засоби комерційного призначення, з використанням яких можуть бути вчинені порушення законодавства з питань митної справи.

Якщо в дорученні немає всієї інформації, воно не буде підставою для проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення органами доходів і зборів. Про це невідкладно проінформують відповідний правоохоронний орган, направивши повідомлення електронними каналами зв'язку.

Максимальний строк дії доручень, які надсилаються до органів доходів і зборів, не може перевищувати 90 календарних днів з моменту надсилання.

Адміністратором тестової версії інформаційної системи є Державна митна служба.

Кабмін доручив Мінфіну подавати щомісяця починаючи з 1 листопада 2019 року звіти про результати реалізації експериментального проекту.

З повним текстом урядової постанови можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини