Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочався другий етап реформи прокуратури

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

4 жовтня під час брифінгу Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про початок другого етапу реформи прокуратури. Спільно із заступниками В. Каськом і В. Чумаком він назвав першочергові кроки та загальне бачення реформування прокуратури під концепцією "Оновлена прокуратура України".

Пан Рябошапка зазначив, що наразі проводиться важливий блок роботи - аудит проваджень, розслідування яких здійснювала Генпрокуратура. Генеральна прокуратура з 20 листопада 2019 року втрачає слідчі повноваження згідно із законом. Послідовно проводиться аудит всіх діючих кримінальних проваджень і вони направляються слідчим органам за підслідністю.

Паралельно з цим процесом розгортається реформа органів прокуратури. Руслан Рябошапка окреслив її основні елементи та основні складові бачення органів прокуратури - оновлена, професійна, ефективна та з меншою кількістю прокурорів.

https://jurliga.ligazakon.net/news/189945_dlya-proverki-dobroporyadochnosti-kandidatov-na-dolzhnosti-prokurorov-gpu-budet-privlekat-nabu

Також Генеральний прокурор поінформував, що буде запроваджено регулярну перевірку доброчесності із залученням колег з НАБУ.

Перший заступник Генерального прокурора В. Касько наголосив, що оновлення прокуратури розпочнеться зверху, з Генеральної прокуратури.

В. Чумак зауважив, що військова прокуратура буде перетворена в спеціалізовану прокуратуру з протидії злочинів у сфері національної безпеки і оборони, займатиметься виключно військовими злочинами і злочинами, направленими на національну безпеку і оборону, в тому числі і у військово-промисловому комплексі.

Сьогодні, 8 жовтня, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора.

Детальніше про реформу прокуратури читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ. Вже відомо, як прокурори проходитимуть атестацію, а також оприлюднено порядок подання прокурорами заяв на атестацію.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини