Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майно боржників продаватимуть через "Прозорро.Продажі"

Реклама

Майно боржників продаватиметься через електронні аукціони «Прозорро.Продажі».

Відповідну постанову «Питання функціонування електронної торгової системи з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність)» було прийнято на урядовому засіданні 2 жовтня.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185718_opublkovano-kodeks-z-protsedur-bankrutstva

За словами Міністра юстиції Дениса Малюськи, Кабінет Міністрів прийняв постанову, розроблену на виконання вимог Кодексу України з процедур банкрутства. Її мета - створення конкурентних і сприятливих умов для організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство. Цією постановою ДП «Прозорро.Продажі» визначено відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи. Це дасть змогу збільшити ціну продажу майна боржників, включаючи майно неплатоспроможних банків.

Постановою визначено порядки функціонування електронної торгової системи, процедуру авторизації електронних майданчиків і вимоги до їх операторів, надання доступу авторизованим електронним майданчикам до системи та розмір плати за такий доступ. Також встановлено порядок організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) та сплати винагороди операторів авторизованих електронних майданчиків, розмір гарантійного внеску, порядок його сплати та повернення.

Пан Малюська зауважив, що електронна торгова система починає працювати вже зараз, а перші продажі відбуватимуться за кілька тижнів.

Положення постанови щодо визначення ДП «Прозорро.Продажі» адміністратором електронної системи, порядку функціонування цієї системи та авторизації електронних майданчиків та надання їм доступу до системи набирають чинності одночасно з набранням чинності постановою (з дня її офіційного опублікування). Водночас продаж майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства та Порядку організації та проведення аукціонів здійснюватиметься на електронних аукціонах з моменту введення в дію Кодексу - з 21 жовтня 2019 року, пояснив Міністр юстиції.

З повним текстом прийнятої постанови можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, як тільки її оприлюднять. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини