Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

VIII Судовий форум: як зберегти позитивні зрушення в судочинстві

3 жовтня 2019, 13:01
283
0
Автор:
Реклама

Стартував VIII Судовий форум, який традиційно проводиться восени Асоціацією правників України у співпраці з Проектом Ради Європи «Підтримка впровадження судової реформи в Україні» за підтримки Юридичної групи LCF.

Цього року темою VIII судового форуму є «TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади», а серед учасників - судді Конституційного Суду України, Верховного Суду, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, представники Міністерства юстиції України, судді та практикуючі адвокати, міжнародні експерти, представники Ради Європи та ЗМІ.

Перший день Форуму, 3 жовтня, буде присвячений питанням ефективної співпраці гілок влади (включаючи ЗМІ як «четверту владу») заради збереження позитивних результатів вже проведених у сфері судочинства реформ, а також пришвидшення проходження політичного перехідного періоду із мінімальним негативним впливом на суди.

Другий день Форуму традиційно буде присвячений аналізу впливу судової реформи на діяльність судів та практику розгляду судових спорів. Цього разу у фокусі питання імплементації нового процесуального законодавства, діяльності новоствореного ВАКСУ, впливу практики ЄСПЛ на рішення та позиції українських судів.

ЮРЛІГА буде вести пряму трансляцію обох днів форуму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини