Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано перелік державного майна, що не може бути приватизовано

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189287_rada-pdtrimu-skasuvannya-perelku-pdprimstv-yak-ne-pdlyagayut-privatizats

Верховна Рада на вечірньому засіданні 2 жовтня скасувала перелік державних об'єктів, що не підлягають приватизації (проект № 1054-1).

Визнано таким, що втратив чинність, Закон «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Кабмін має розробити та подати на затвердження Верховній Раді перелік акціонерних товариств, частка корпоративних прав, що належать державі, у статутних капіталах яких не може бути меншою ніж 50 відсотків + 1 акція, та АТ, створених шляхом перетворення державних підприємств, частка корпоративних прав, що належать державі, у статутних капіталах яких не може бути меншою ніж 50 відсотків + 1 акція.

Внесено зміни до Кодексу з процедур банкрутства: під час процедури санації державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, їх нерухоме майно може бути відчужене лише у випадках, передбачених планом санації.

Крім того, встановлено, що об'єкти права державної власності, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України.

У справах про банкрутство державних підприємств, у тому числі казенних, або АТ, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, не застосовуються судова процедура санації, крім тих, що задіяні у виконанні державного оборонного замовлення, виробництві, розробленні, модернізації, ремонті, обслуговуванні озброєння та військової техніки, та судова процедура ліквідації, крім тих, що ліквідуються за рішенням власника протягом трьох років.

Під час процедури санації нерухоме майно таких підприємств може бути відчужене лише у випадках, передбачених планом санації, погодженим з органом (суб'єктом), уповноваженим управляти державним майном.

Заборонено вчиняти виконавчі дії щодо об'єктів права державної власності, які на день набрання чинності прийнятим Законом були включені до переліків, затверджених Законом № 847-XIV, протягом трьох років. Разом з тим, дозволено стягнення грошових коштів і товарів, що були передані в заставу за кредитними договорами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини