Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна відшкодує витрати на кінозйомку, але тільки іноземним компаніям: прийнято Закон

Реклама

Сьогодні, 20 вересня, ВР прийняла Закон (проект № 1058) щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні.

Законом встановлено:

- збільшити розмір частини фактично здійснених суб'єктом кінематографії кваліфікованих витрат (платежів) на виробництво (створення) фільмів з 16,6% до 25%, а в деяких випадках - до 30%;

- спростити вимоги до кваліфікованих витрат, замінивши критерій обчислення в мінімальних заробітних платах на прожитковий мінімум для працездатних громадян.

Нагадаємо, дізнаватися актуальний розмір прожиткового мінімуму легко і зручно можна в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

До розгляду законопроекту Верховною Радою у другому читанні Комітетом підготовлено порівняльну таблицю, яка містить 24 зауваження та пропозиції, що надійшли від п'яти суб'єктів права законодавчої ініціативи, з яких: 9 - враховано повністю або у редакції Комітету, 15 - відхилено.

Законом (з врахованими правками) чітко визначається, що єдиним суб'єктом, який може претендувати на повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених при виробництві (створенні) фільму в Україні, є іноземний суб'єкт кінематографії. Обов'язковою умовою отримання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму, є відсутність резидентів України серед його власників, учасників, акціонерів, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), а також посадових осіб цього іноземного суб'єкта кінематографії.

У пояснювальній записці зазначено, що це положення має суттєво знизити відповідні корупціогенні ризики.

Як вже писала ЮРЛІГА, прийнято Закон про фінансування українського кінематографа.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини