Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ввела єдину звітність з ЄСВ і ПДФО з 2021 року

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/analitycs/189411_obdnannya-zvtnost-z-sv--pdfo-obtsyane-blago-chi-dodatkove-uskladnennya-dlya-bznesu-fop--samozaynyatikh

Верховна Рада на ранковому засідання 19 вересня прийняла Закон щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб (проект № 1057).

Закон набирає чинності з 1 січня 2021 року.

Згідно з доопрацьованою до другого читання редакцією уніфікована звітність з ЄСВ та ПДФО подається щоквартально.

Також прийнято супутній Закон про внесення відповідних змін до Податкового кодексу (проект № 1072) (набуває чинності з нового 2021 року).

Визначено, що платники податків, у тому числі податкові агенти, платники єдиного внеску, зобов'язані подавати контролюючим органам у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, з розбивкою по місяцях звітного кварталу.

Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи) у складі податкової декларації платника єдиного податку за IV квартал податкового (звітного) року подають також відомості про суми єдиного внеску, нарахованого, обчисленого і сплаченого в порядку, визначеному законом для даної категорії платників.

Про значення нового Закону для самозайнятих осіб читайте в аналітичній статті: Об'єднання звітності з ЄСВ і ПДФО: обіцяне благо чи додаткове ускладнення для бізнесу, ФОП і самозайнятих

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини