Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК може скасувати український правопис

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі № 640/17064/19 за позовом Громадської організації "Правова держава" до Кабінету Міністрів щодо визнання незаконною та скасування постанови Уряду від 22 травня 2019 року № 437 , якою було затверджено Український правопис у новій редакції.

Третьою особою визначено Міністерство освіти і науки.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 29 жовтня 2019 року.

Як раніше писала ЮРЛІГА, нову редакцію Українського правопису оскаржують у суді . У провадженні ОАСК вже перебуває справа щодо оскарження Українського правопису в новій редакції за позовом мами семикласниці до Кабінету Міністрів. На думку позивачки, Уряд, ухвалюючи зміни до Правопису, діяв поза межами своїх повноважень і не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання. У цій справі судом вже було проведено 2 підготовчі засідання.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186785_novu-redaktsyu-ukranskogo-pravopisu-oskarzhuyut-u-sud

МОН роз'яснило, що 3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції Українського правопису опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. Із цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення.

Про основні зміни в правописі ЮРЛІГА писала раніше.

Нагадаємо, що стежити за перебігом справи можна, поставивши її на контроль у системі аналізу судових рішень VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини