Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Слуга народу" пропонує навести лад в нотаріаті

Реклама

Народний обранець Ігор Фріс ("Слуга народу") має намір вдосконалити чинного нормативно-правового регулювання нотаріальної діяльності.

Відповідний законопроект № 1220 "Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» (щодо усунення законодавчих колізій та прогалин)", було зареєстровано в Парламенті 2 вересня.

Відстежувати хід проходження цього законопроекту в Парламенті зручно в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Як зазначено у пояснювальній записці, неналежна якість Закону "Про нотаріат" викликана його невідповідністю Цивільному кодексу в окремих частинах, а також внутрішніми суперечностями і неврегульованості окремих питань, які вже вирішені на практиці (права щодо реєстрації, порядок місця перебування малолітньої особи). Внесення відповідних змін спростить застосування українського законодавства зарубіжними практиками в межах асоціації України та ЄС.

Так, законопроект приводить у відповідність до Цивільного кодексу термінологію Закону (використання термінів «угода», «доручення», «громадянин»).

Крім того, законопроект деталізує процедуру визначення місцяпроживання для окремих категорій осіб.

Законопроектом також пропонується розширити перелік суб'єктів, які мають право засвідчувати вірність копій документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини