Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Членів наглядової ради центру правової допомоги відберуть на конкурсі

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185087_pri-koordinatsynomu-tsentr-z-nadannya-pravovo-dopomogi-stvoryat-naglyadovu-radu

Мін'юст затвердив Положення про Наглядову раду Координаційного центру з надання правової допомоги.

Відповідний наказ № 2551/5 від 14 серпня 2019 року набрав чинності 20 серпня.

Наглядову раду Координаційного центру з надання правової допомоги утворить Мін'юст для забезпечення реалізації державної політики у сфері надання БПД.

Визначено такі завдання Наглядової ради: здійснення нагляду за діяльністю системи надання БПД і сприяння діяльності Координаційного центру та його територіальних відділень щодо реалізації перспективних завдань їх розвитку; забезпечення незалежності управління системою надання БПД, а також підвищення довіри громадськості до системи надання БПД.

Складатиметься Наглядова рада з 9 членів з урахуванням різних спеціальних компетенцій (управління людськими ресурсами; ведення та управління змінами; управління фінансами; публічна служба; правнича діяльність; підтримка розвитку системи надання БПД; орієнтованість на забезпечення потреб вразливих груп; впровадження інновацій).

Відбір членів Наглядової ради проведе Мін'юст на конкурсній основі.

Особи, які обиратимуться до складу Наглядової ради, повинні мати бездоганну ділову репутацію; підтверджений досвід роботи не менше 5 років у сфері захисту прав людини, правосуддя та/або підтримки розвитку системи надання БПД, або роботи з людьми з особливими потребами, малозабезпеченими особами, іншими вразливими категоріями, або фінансового та економічного аналізу, розроблення системи бюджетування, або у IT-сфері, або публічної служби, а також вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня за однією із галузей знань, зокрема "Управління та адміністрування", "Публічне управління та адміністрування", "Соціальна робота", "Інформаційні технології", "Соціальні та поведінкові науки", "Право", "Міжнародні відносини", "Гуманітарні науки". Також серед вимог - наявність загальних і спеціальних (одна або кілька) компетенцій.

Одна і та сама особа не може бути членом Наглядової ради більше двох строків підряд.

Наглядова рада надаватиме директору Координаційного центру пропозиції щодо визначення пріоритетних напрямів розвитку системи надання БПД, розроблення проектів нормативно-правових та інших актів у сфері надання БПД, міжнародного співробітництва.

У засіданнях Наглядової ради братимуть участь директор Координаційного центру та уповноважені представники структурних підрозділів Мін'юсту, яких запросять не пізніше ніж за 15 календарних днів до дати проведення таких засідань.

Як раніше писала ЮРЛІГА, безкоштовним адвокатам встановили правила етики.

Дізнатися про нюанси надання безоплатної правової допомоги можна із матеріалу "Безкоштовна правова допомога як обмеження корупційних дій або передумова до них", розміщеного в аналітичному виданні ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини