Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників соціальної сфери планують забезпечити житлом

Реклама

Мінрегіон анонсував законопроект, який повинен впровадити дієвий ринок орендного житла в Україні та визначити чіткі механізми для взаємодії всіх його учасників - як орендарів, так і для орендодавців.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"Сьогодні в Європі приблизно 60-70% всього житлового фонду - орендне. При цьому в Україні цей % офіційно не перевищує 5-10%. Тобто, 90% ринку орендного житла знаходиться в тіні. І цю ситуацію потрібно змінювати. Ми хочемо законодавчо врегулювати це питання, створити чіткі та справедливі правила на цьому ринку", - сказав він.

Відтак, розглядається можливість впровадження наступних напрямків орендного житла:

- муніципальне орендне житло, замовниками якого є місцева влада і яке може надаватися молодим сім'ям, працівникам соціальної та бюджетної сфери (лікарям, вчителям тощо), іншим молодим спеціалістам;

- орендне житло, яке буде знаходитися на балансі центральних органів державної влади, у тому числі, відомств, та надаватиметься їх співробітникам на час роботи або служби;

- комерційне орендне житло, яке будуть будувати приватні компанії і здавати в оренду.


"Ефективне запровадження цього ринку може суттєво вплинути на зниження орендної плати, сприятиме залученню нових інвестицій, стимулюватиме розвиток житлового будівництва і галузі загалом. У підсумку вартість такого житла у порівнянні з ринковою може бути на 30% дешевше для соціально-незахищених груп населення і працівників соціальної сфери", - зауважив Парцхаладзе.

Нагадуємо, що перевірити забудовника на благонадійність перед купівлею нерухомості можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини