Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін урегулював деякі питання соцзахисту співробітників Служби судової охорони

Реклама

Уряд урегулював питання соціального захисту, норм грошового забезпечення співробітників, працівників та діяльності Служби судової охорони. Зокрема, внесено зміни до шести постанов Кабміну.

Відповідну постанову № 629 було прийнято на урядовому засіданні 10 липня 2019 року. Вона набрала чинності 23 липня.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187035_viznacheno-peremozhtsv-konkursu-na-posadi-nachalnikv-terupravln-sluzhbi-sudovo-okhoroni

Постанову прийнято з огляду на те, що нормативно-правові акти Кабміну не врегульовували зазначене питання. Натомість Закон "Про судоустрій і статус суддів" гарантує соціальний захист в обсягах та порядку, передбачених Законом "Про Національну поліцію", а також врегулювання норм грошового забезпечення співробітників, працівників та діяльності Служби судової охорони.

На Службу судової охорони (ССО) поширено Порядок надання медичної допомоги у військово-медичних закладах і взаєморозрахунків за неї між військовими формуваннями, Порядок виплати щомісячної грошової компенсації сум податку з доходів фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу.

Також співробітникам ССО будуватимуть або придбаватимуть житло за кошти, передбачені в держбюджеті на відповідний рік, за відповідною бюджетною програмою згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Відповідно до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, співробітники Служби судової охорони зможуть отримати статус учасника бойових дій у відповідних випадках.

На співробітників ССО поширено урядову постанову щодо грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських. Зокрема, їм за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду виплачуватимуть винагороду у розмірах, визначених керівником ССО за погодженням з Мінфіном та Мінсоцполітики, у межах бюджетних призначень.

Також співробітників ССО внесено до схеми посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя за групами оплати праці.

Як раніше писала ЮРЛІГА, призначено Голову Служби судової охорони. Оклад Голови Служби судової охорони складає 40 тис. грн. Співробітники Служби судової охорони забезпечуватимуть пропуск до приміщень судів. Їм виплачуватимуть грошове забезпечення.

Дізнатися про початок роботи, нормативне забезпечення Служби судової охорони можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини