Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як дізнатися, хто цікавився вашою нерухомістю

Реклама

Сьогодні, 23 липня, набули чинності зміни до Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нова редакція, зокрема, передбачає, що дані про осіб, які отримували інформацію щодо вашої нерухомості з Державного реєстру прав можна отримати лише у державного реєстратора прав на нерухоме майно, уповноваженої особи фронт-офісу або помічника нотаріуса. Інформація про зацікавлених у вашій нерухомості видається виключно у паперовій формі.

Довідка про користувачів інформації містить відомості про всіх осіб, що отримували інформацію з Державного реєстру прав про зареєстровані речові права.

Натомість, дістати дані про власників нерухомості може будь-хто онлайн, сплативши адміністративний збір.

Звертаємо увагу, що убезпечити себе від неправомірних дій шахраїв можна, поставивши свою нерухомість на контроль у сервісі SMS-маяк. Сервіс забезпечує оперативне інформування про зміну статусу об'єктів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Завдяки сервісу можна відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування проведених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність реєстраційних дій. Розширена версія забезпечує інформування про факт подання заяви про зміну статусу об'єкта, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу.

Докладніше про зміни порядку отримання інфоормації з реєстру нерухомості читайте тут.

Як повідомляла ЮРЛІГА, Президент підписав указ щодо протидії рейдерству. В свою чергу, Мін'юст виконав доручення Зеленського: до 11 жовтня всі держреєстратори (в тому числі нотаріуси) проходитимуть верифікацію - неблагонадійних відключать від реєстру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини