Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З наступного року почнуть штрафувати за парковку на місцях для електромобілів

Реклама

Народні депутати на ранковому засіданні 11 липня прийняли Закон щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів (проект № 10405).

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено нормою, яка встановлює штраф (в розмірі від 20 до 30 НМДГ - від 340 до 510 грн) за зупинку чи стоянку транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише електромобілів. Такий же штраф стягнуть і за створення перешкод водіям електромобілів у зупинці або стоянці.

Штраф від 20 до 30 НМДГ передбачений і за паркування на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома).

 Нагадуємо, актуальний розмір НМДГ можна дізнатись у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Закон набирає чинності з 1 січня 2020 року.

У зв'язку з цим для транспортних засобів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння, передбачать спеціальні номерні знаки із зеленим кольором шрифту.

В ДСТУ 4100:2014 запровадять нові дорожні знаки "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів".

Обов'язкові параметри, деталізовані вимоги облаштування машиномісць та/або паркомісць для електромобілів встановлять у ДБН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини