Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст запустив реєстр теплопостачальників

Реклама

Мнюст виконав доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та запустив відкритий реєстр підприємств, які надають комунальні послуги, з вказанням керівників таких компаній та їхніх реальних власників.

Про це 5 липня 2019 року на засіданні Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Розпочинаються перевірки всіх теплогенеруючих компаній по всій країні правоохоронними органами і аудиторською службою щодо обґрунтованості встановлення тарифів за попередні періоди та спричинених збитків як споживачам, так і державі.

«Коли ми почали аналізувати інформацію про теплопостачальників, ми постали перед дуже цікавою ситуацією. Ця інформація не опублікована на сайтах місцевої влади або вона не оновлювалася з 2011 року. Складається враження, що місцева влада намагається приховати інформацію про теплопостачальників в конкретних містах і регіонах», - підкреслив Міністр юстиції.

Водночас очільник Мін'юсту презентував законопроект, який ліквідує «офшорний рай» місцевої влади з української реальності. Серед його ключових положень - закріплення на рівні Закону створення публічного реєстру виконавців всіх комунальних послуг, який має містити інформацію про всіх засновників, учасників, власників акцій та кінцевих бенефіціарів таких компаній, а також про їхню структуру власності.

«Додатково законопроект передбачає заборону виступати засновниками юридичних осіб - виконавців комунальних послуг компаніями, які зареєстровані в офшорних зонах. Так само ми пропонуємо заборонити мати у власності більше 10% комунальних підприємств компаніям та фізичними особами з країни-агресора. Це питання національної безпеки і не допуску провокацій та зриву постачання тепла й води громадянам», - заявив Павло Петренко.

На приведення своєї структури у відповідність до норм Закону підприємства отримають 6 місяців.


Нагадаємо, поставити компанію на контроль і переглянути інформацію про неї можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Також на сайті Міністерства юстиції та Уряду почав діяти онлайн-калькулятор комунальних послуг, який дає можливість кожному споживачу порахувати вартість своєї платіжки відповідно до встановлених Урядом справедливих тарифів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187447_yak-domogtisya-pererakhunku-vartost-opalennya-rozyasnennya-mnyustu

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що відповідно до урядової постанови Кабміну від 26 червня 2019 року № 560 запроваджується гранична ціна на послуги для населення міст обласного значення та міста Києва з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води на опалювальний період 2019/2020 років. Гранична вартість тепла зафіксована на рівні 1400 грн. за 1 Гкал за наявності лічильника або 35,21 грн. за 1 м2 у разі відсутності лічильника. На гарячу воду по всій Україні встановлено граничний тариф для населення на рівні 83,66 грн. за 1 куб. м за наявності сушарок та підключення їх до систем постачання гарячої води, 75,74 грн. за 1 куб. м - у разі їх відсутності.

Дізнатися про зміни, які передбачає Закон про ЖКП, можна з матеріалу "Закон України "Про житлово-комунальні послуги". Що зміниться і які недоліки?" аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини