Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін призначив головою Державної митної служби Максима Нефьодова

Реклама

Сьогодні, 5 липня, Кабінет Міністрів призначив Максима Нефьодова Головою Державної митної служби на п'ять років з дати початку фактичного виконання обов'язків.

Максим Нефьодов обійняв цей пост як переможець конкурсу на посаду Голови ДМС. Конкурс оголосив Уряд 20 березня 2019 року в рамках реформи Державної фіскальної служби розпорядженням № 162.

Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а в процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські та іноземні експерти.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187232_kervnikom-derzhavno-mitno-sluzhbi-obrano-maksima-nefodova

25 червня 2019 року за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Максима Нефьодова і рекомендувала його Уряду для призначення на посаду керівника ДМС.

Після призначення Голови ДМС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної митної служби (не менше 30 %), а Кабмін має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184927_nabrali-chinnost-polozhennya-pro-podatkovu-ta-mitnu-sluzhbi

Максим Нефьодов також представив на засіданні Уряду Стратегію розвитку Державної митної служби України.

Стратегія охоплює 5 головних напрямів:

- Побудова E-митниці, яка передбачає електронізацію всіх процесів для полегшення роботи інспекторів і прискорення митних процедур.

- Кадрова реформа, завдяки якій співробітників переведуть на строкові контракти та відбудеться поступове збільшення зарплат до ринкового рівня в регіоні, де базується персонал. Релокація підрозділів і аутсорсинг неключових функцій.

- Інвестиції у митну інфраструктуру як за рахунок перевиконання плану надходжень, так і за рахунок використання інструментів державно-приватного партнерства. Завдяки цьому вдасться закупити сканери, запровадити автоматичний ваговий контроль, камери із можливістю дистанційного керування, автоматичне розпізнавання номерів авто.

- Інтеграція у митну спільноту ЄС. Гармонізація законодавства та імплементація найкращих практик: авторизовані економічні оператори, спільний контроль на кордоні, взаємне визнання результатів контролю, обмін митною інформацією, транскордонне співробітництво та обмін досвідом, розробка нової редакції Митного кодексу.

- Зміна функціоналу ДМС через реорганізацію структури і централізацію митної вертикалі.

Як раніше писала ЮРЛІГА, набрали чинності положення про податкову та митну служби.

Відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини