Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перерахунок комуналки: запроваджено нові правила

Реклама

Мешканці багатоквартирних будинків можуть платити лише за фактично спожиті послуги, маючи право зменшити рахунки в разі надання неякісної послуги або її ненадання.

Це врегульовано Порядком здійснення перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання, надання невідповідної якості, затвердженим постановою КМ № 482.

Перерахунок здійснюється в разі:

- надання послуги з порушенням вимог щодо її якості, передбачених договором про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, а також стандартами, нормативами, нормами, порядками і правилами;

- надання послуги з порушенням періодичності її надання;

- ненадання управителем послуги або її окремих складових.

Для перерахунку споживач повинен подати до управителя акт-претензію визначеної форми.

Сума перерахунку зараховується в оплату майбутніх платежів, крім випадку припинення дії договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Перерахунок за актом-претензією, що надійшов від споживача, здійснюється управителем для всіх споживачів будинку, яким послуга була надана невідповідної якості.

Інформація про здійснення перерахунку наводиться управителем у рахунку на оплату послуги із зазначенням при цьому даних про період, протягом якого послуга надавалась невідповідної якості, суму та період перерахунку. Також інформаційне повідомлення розміщується на власному веб-сайті управителя.

У нормативному акті також зазначено, що до договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, укладених до 10 червня 2018 року застосовуються вимоги Порядку № 970.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини