Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє інструкція щодо узгодження з СБУ видачі дозволів на наркотичні засоби

Реклама

Сьогодні, 12 червня, набула чинності Інструкція про порядок узгодження зі Службою безпеки України видачі дозволів на право ввезення та вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до переліку КМ.

Відповідна Інструкція затверджена спільним наказом Міністерства охорони здоров'я та СБУ від 24 квітня 2019 року № 657/947.

СБУ узгоджує видачу дозволів відповідно до спеціального Порядку.

Порядком передбачено, що імпорт та експорт наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів здійснюються підприємствами за умови одержання дозволу на кожну окрему операцію, який видається Держлікслужбою за узгодженням з СБУ.

Згідно з Інструкцією, у разі звернення підприємств, установ та організацій для отримання відповідних дозволів Держлікслужба після розгляду поданих документів у семиденний строк з моменту їх отримання надсилає документи на узгодження до СБУ.

Надіслані Держлікслужбою документи розглядає Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Управління вивчає та перевіряє відомості, що містяться у надісланих документах, і у десятиденний строк з моменту їх отримання надсилає документи Держлікслужбі разом з відповідно оформленим узгодженням.

У узгодженні зазначаються:

- дата видачі погодження;

- номер, дата контракту, на підставі якого здійснюється операція;

- назва та кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Ввезення та вивезення не відбувається, якщо:

- подані документи оформлені з порушенням вимог пунктів 11 - 14, 16 Порядку;

- у документах, поданих заявником, вказано недостовірні дані та виявлені порушення законодавства про обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У разі відмови в узгодженні Управління у десятиденний строк надсилає до Держлікслужби мотивоване повідомлення.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини