Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Податковий кодекс введено вимоги щодо електронних довірчих послуг

Реклама

22 травня набирає чинності Закон № 8371-VIII щодо приведення Податкового кодексу у відповідність до Закону «Про електронні довірчі послуги».

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184070_u-mitniy--podatkoviy-kodeksi-vvedut-novu-termnologyu-shchodo-etsp

Документ забезпечує використання нового понятійного апарату.

Зокрема, до Податкового кодексу введено такі поняття:

- кваліфікована електронна довірча послуга;

- кваліфікований надавач електронних послуг;

- кваліфікаційний електронний підпис чи печатка;

- кваліфікована електронна позначка часу;

- кваліфікований сертифікат відкритих ключів.

Зазначено, що єдиною підставою для відмови у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа.

Розширено підстави для відмови у прийнятті податкової декларації засобами електронного зв'язку в електронній формі. Відтепер такою підставою є не тільки недійсність кваліфікованого електронного підпису, а ще й недійсність печатки такого платника податків.

Змінено положення щодо повноважень контролюючих органів. Відтепер такі особи надають кваліфіковані електронні довірчі послуги (як відокремлені пункти реєстрації кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику).

Як вже писала ЮРЛІГА, Мін'юст вестиме список надавачів електронних довірчих послуг.

Нагадаємо, що за допомогою інструменту «Порівняння редакцій» модуля «Законодавство України» інформаційно-правових систем «ЛІГА:ЗАКОН» можна дізнатися про розбіжності між будь-якими двома редакціями документа. А за допомогою сервісу «Контроль документа» модуля ІПС «ЛІГА:ЗАКОН» дізнавайтеся про зміни в документі з моменту їх появи у системі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини