Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати декларацію про готовність об’єкта до експлуатації можна буде за день онлайн

Реклама

Кабмін спрощує реєстрацію декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації. Тепер це можна буде зробити через зручний онлайн-кабінет за 1 день замість 10-ти.

Відповідну постанову "Деякі питання дерегуляції господарської діяльності" було схвалено Урядом.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/131563_zaregistrirovat-uvedomlenie-ili-deklaratsiyu-o-nachale-stroitelstva-mozhno-onlayn

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, сьогодні реєстрація декларації про готовність будівельного об'єкта до експлуатації здійснюється протягом 10 робочих днів з дня її подання. Відповідною постановою КМУ запроваджується електронний кабінет забудовника, завдяки якому вже найближчим часом це можна буде зробити всього за 1 день шляхом подання декларації онлайн.

Порядок функціонування електронного кабінету буде розроблено Мінрегіоном.

Очікується, що це сприятиме поліпшенню бізнес-клімату в Україні та підвищенню позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом "Отримання дозволів на будівництво".

Форма декларації доступна в модулі "Форми та бланки" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН". Дізнатися про декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації можна із відповідної ситуації, що міститься в модулі "Ситуації для юриста" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини