Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть підвищити штрафи за порушення правил проїзду великогабаритного транспорту

Реклама

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 9137 щодо відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за порушення перевезень небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів.

Запропоновано збільшити штрафи за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів і дорожнього перевезення небезпечних вантажів з 30-40 до 500-2000 (8500 - 34 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян [цю величину можна дізнатись у модулі "Довідники" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН"].

Також пропонується ввести штраф (від 1 000 до 2 000 НМДГ) за рух транспортних засобів, сільськогосподарської техніки та машин на гусеничному ходу проїзною частиною доріг з твердим покриттям та їх узбіччям.

Пропонується карати і водіїв транспортних засобів, що здійснюють автоперевезення пасажирів та/або вантажів, за невиконання вимог уповноважених посадових осіб щодо зупинки та запровадити адміністративну відповідальність перевізників за порушення законодавства про автомобільні дороги тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини