Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС розгляне ще одну зразкову справу щодо прав військовослужбовців

27 березня 2019, 15:23
2181
0
Реклама

9 квітня 2019 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову справу за позовом до Військової частини щодо грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку військовослужбовцям у період мобілізації.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184933_pererakhunok-vyskovo-pens-zrazkove-rshennya

Ухвала про відкриття провадження № 620/4218/18 у зразковій справі була винесена 18 березня 2019 року (всі судові рішення доступні у системі Verdictum).

Позивач просить визнати протиправною бездіяльність Військової частини щодо ненарахування та невиплати йому грошової компенсації відпустки як учаснику бойових дій за період з 2015 року по 2018 рік, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби, а також зобов'язати ВЧ нарахувати та виплатити таку компенсацію.

Доцільність розгляду цієї справи як зразкової обґрунтовано необхідністю формування єдиної судової практики вирішення даної категорії справ, оскільки в провадженні Чернігівського окружного адміністративного суду перебуває 13 типових справ.

У всіх цих справах спір виник з аналогічних підстав у відносинах, що регулюються одними нормами права (виплата військовослужбовцям грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку, передбачену Законом «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», в період з оголошення мобілізації).

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182224_pdprimstva-z-zoni-ato-ne-vdpovdayut-za-nesplatu-sv-do-zaknchennya-operats-zrazkova-sprava

Нагадаємо, що відповідно до статті 291 КАС суд, який розглядає типову справу має право зупинити провадження за клопотанням учасника справи або за власною ініціативою у випадку, якщо Верховним Судом відкрито провадження у відповідній зразковій справі.

При ухваленні рішення у типовій справі, яка відповідає ознакам, викладеним у зразковому рішенні ВС, суд має враховувати правові висновки Верховного Суду у зразковій справі.

Поставити справу на контроль можна за допомогою функції «Референт» Системи аналізу судових рішень Verdictum. Система повідомлятиме користувача про будь-які нові надходження документів за заданими ним параметрами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини