Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Палата відступила від двох висновків ВСУ

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184304_vs-vs-vsu-top-5-visnovkv-pro-pravilne-zastosuvannya-norm-prava

Оприлюднено черговий дайджест судової практики Великої Палати, в який включено рішення, внесені до ЄДРСР за період з 4 по 17 березня 2019 року.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти у Verdictum, а ключові позиції Великої Палати зручно відстежувати в модулі "Судова практика" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

В зазначений період було розглянуто дві справи з підстав необхідності відступлення від висновків Верховного Суду України:

1. Постанова від 6 лютого у справі № 522/2738/17

Велика Палата Верховного Суду відступила від правового висновку Верховного Суду України щодо видів грошового забезпечення, які враховуються при обчисленні пенсій військовослужбовців та визначила, що факт сплати єдиного внеску не є безумовною підставою для включення виплати, з якої цей внесок утримано, до грошового забезпечення, з розміру якого обчислюється пенсія.

2. Постанова від 12 лютого у справі № 826/7380/15

Велика Палата Верховного Суду відступила від правового висновку Верховного Суду України щодо невизнання стягнення надміру сплаченого податку на додану вартість належним способом захисту порушеного права платника податків, визначивши, що саме стягнення з Державного бюджету України на користь платника податків заборгованості з відшкодування ПДВ є належним та ефективним способом судового захисту.

З повним дайджестом позицій Великої Палати можна ознайомитись у модулі "Судова практика" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини