Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Факти корупції в Укрборонпромі перевірить тимчасова слідча комісія ВР

13 березня 2019, 14:27
365
0
Реклама

В Парламенті розпочала роботу Тимчасова слідча комісія для розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки. Постанову про її створення було прийнято ще 28 лютого, але офіційно документ опублікований лише сьогодні, 13 березня. Постанова набрала чинності з дня її прийняття.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/170572_zakonnst-vdchuzhennya-zemel-mnoboroni-perevrit-parlamentska-komsya

Комісії доручено невідкладно провести розслідування за матеріалами, які були оприлюднені в ЗМІ, з приводу закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну «Укроборонпром». Повноваження Комісії розповсюджуються на будь-які правопорушення у сфері оборони держави, в тому числі вчинені у 2018 - 2019 роках.

Також Комісія має провести відкрите засідання спільно з уповноваженими представниками Генпрокуратури, САП, НАБУ, Міноборони, ДК «Укроборонпром» та іншими посадовими особами щодо журналістських розслідувань про факти зловживань у сфері оборони держави.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/181638_vr-stvorila-komsyu-dlya-rozslduvannya-napadu-na-katerinu-gandzyuk

Нагадаємо, раніше журналісти оприлюднили розслідування про масштабні розкрадання та корупцію в «Укроборонпромі». У причетності до злочинів звинуватили осіб, близьких до Президента. У зв'язку зі скандалом був звільнений Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський. Заступником секретаря РНБО 12 березня призначено полковника Сергія Кривоноса.

Всі нормативно-правові акти України з відомостями про їх офіційне опублікування містяться в модулі "Законодавство України" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини