Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдину систему трансплантації збираються ввести з 2020 року

Реклама

Комітет з питань охорони здоров'я рекомендував Верховній Раді прийняти за основу і в цілому узгоджений законопроект щодо внесення змін до Закону «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині».

Законопроект № 9461д, напрацьований на основі базового № 9461 і альтернативного № 9461-1 із урахуванням узгоджених пропозицій, буде внесено до ВР найближчим часом.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184087_kabmn-viznachiv-komu-nadavati-zgodu-na-posmertne-donorstvo

Зміни направлені на врегулювання законодавчих розбіжностей в частині визначення замовника медичних послуг з трансплантації  та відтермінування строків для впровадження та функціонування Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ) з одночасною можливістю здійснювати вилучення анатомічних матеріалів та їх трансплантацію в умовах до створення такої системи. Також проект Закону має на меті усунути прогалини діючого Закону які обмежують застосування трансплантації.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/170810_opublkovano-zakon-pro-transplantatsyu

Зокрема, узгоджено такі правки: розведено функції оплати і організації медичних послуг; розширено коло осіб для родинного донорства; пропонується, що положення про ЄДІСТ має набути чинності з 1 січня 2020 року, а не з 1 січня 2019 року, як це було передбачено раніше.

Загалом запропоновано більше десяти суттєвих правок до законопроектів, тому рекомендовано їх відхилити і прийняти як закон доопрацьований Комітетом проект.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини