Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Небанківські фінустанови можуть переоформити генеральні ліцензії, поки діють старі

Реклама

Нацбанк дав можливість небанківським фінансовим установам (НФУ) та національному оператору поштового зв'язку ("Укрпошті") переоформлювати генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій до закінчення строку дії наявних у них генеральних ліцензій, якщо вони були видані на певний строк. Це було зроблено для забезпечення безперервності проведення ними валютних операцій.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183919_v-ukran-dyut-nov-valyutn-pravila

Окреслені зміни затверджені постановою Правління Нацбанку від 5 лютого 2019 року № 28 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Тепер НФУ та "Укрпошта" мають право звернутися до Нацбанку з питаннями переоформлення ліцензій не пізніше ніж за 2 місяці до закінчення строку дії наявних у них на сьогодні генеральних ліцензій. Регулятор у такому випадку прийматиме рішення про можливість переоформлення ліцензії до закінчення відповідного строку їх дії.

Також НБУ вніс уточнення щодо права здійснення операцій і змінив порядок видачі НФУ та операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій.

По-перше, оператори поштового зв'язку можуть здійснювати валютні операції та надавати фінансові послуги з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, передбачені ч. 3 ст. 9 Закону "Про валюту і валютні операції", виключно на підставі ліцензії на здійснення валютних операцій.

По-друге, Нацбанк не застосовуватиме вимогу щодо наявності в операторів поштового зв'язку принаймні трирічного строку діяльності у сфері надання послуг з переказу коштів у гривні під час видачі операторам поштового зв'язку ліцензії на торгівлю валютними цінностями в готівковій формі.

Постанова набирає чинності 7 лютого 2019 року, окрім нововведень у порядок видачі НФУ та операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій, які набирають чинності 8 лютого 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини