Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр лічильників обліку рівня пального запрацює у квітні

Реклама

З 1 січня 2019 акцизні паливні склади мають бути оснащені витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, які зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального в резервуарі.

Мінфін затвердив формат даних, структуру і форми електронних документів, які направляються розпорядниками акцизних складів до Реєстру, наказом від 27 листопада 2018 роки № 944.

ДФС доручено забезпечити до 1 квітня 2019 створення і функціонування Реєстру, зокрема, приймання від розпорядників акцизних складів електронних документів для наповнення Реєстру, їх обробку, автоматичне внесення до Реєстру, збереження даних і захист інформації.

Реєстр складається із записів з посиланням на електронні документи, що представляються у вигляді форм довідки про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади, розташовані на них резервуарах, витратоміри та рівнеміри, а також довідки про дані щодо обсягів обігу.

Форми довідок доступні у модулі "Форми і бланки", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН". Для того, щоб ознайомитися з можливостями і наповненням ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" детальніше, скористайтеся тестом

Довідки можуть бути основними та коригуючими. Коригуючі надсилаються протягом трьох календарних днів з дати виявлення помилок/виникнення змін у наявній у довідках інформації.

Реєстр містить наступну інформацію:

- види електронних документів - основні або коригуючі;

- ідентифікаційний код згідно ЄДРПОУ юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) і номер паспорта для фізичної особи;

- найменування юрособи або ПІБ фізичної особи - підприємця;

- місцезнаходження суб'єкта господарювання - розпорядника акцизного складу ;

- найменування контролюючого органу за місцезнаходженням акцизного складу;

- акцизний склад пального (номер, адреса, реквізити правовстановлюючих документів на будівлі та приміщення акцизного складу);

- резервуари, встановлені на акцизному складі;

- витратоміри, встановлені на точках відпуску пального;

- рівнеміри, встановлені на резервуарах;

- коди пального за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД(10 знаків);

- опис пального за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД;

- відмітки про зміну коду УКТ ЗЕД пального у зв'язку зі зміною хімічного складу в резервуарі;

- звідені підсумкові дані про добовий об'єм обороту і залишків пального за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД в розрізі резервуарів, розташованих на акцизному складі по витратомірах;

- дати подання основного електронного документа;

- проведені роботи по заміні, опломбуванню, технобслуговуванню, ремонту, перевірці резервуарів, витратомірів, рівнемірів тощо.

Довідки подаються окремо за кожним акцизним складом і зберігаються безстроково.

Основна довідка про зведені облікові дані по обсягах обігу направляється щодня в один і той же час, визначений наказом розпорядника акцизного складу, але не пізніше за 23 години 59 хвилин 59 секунд окремо за кожним акцизним складом пального.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини