Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено банківський контроль за імпортом сировини для переробки

9 січня 2019, 16:33
321
0
Автор:
Реклама

Нацбанк розширив перелік типів митних декларацій, що використовуються банками для зняття імпортних операцій резидентів з контролю. Йдеться про імпортні операції суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності при ввезенні товарів, які перероблюватимуться і забезпечуватимуть створення доданої вартості в Україні.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ від 27 грудня 2018 року № 158. Таким чином, було оновлено Інструкцію про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями.

Банки зніматимуть такі операції з контролю після отримання відповідної інформації в реєстрі митних декларацій типу ІМ-51 ("Переробка на митній території"). Таке рішення прийнято Нацбанком після отримання численних звернень бізнесу та проведення консультацій за участю Мінфіну та ДФС.

Через можливі на першому етапі факти несвоєчасного внесення відповідної інформації до реєстру митних декларацій після набрання чинності рішенням НБУ такі операції можна буде зняти з контролю також і на підставі повідомлення митного органу із засвідченою копією митної декларації.

Постанова набрала чинності 28 грудня 2018 року.

Інструкція про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями діятиме до набуття чинності Законом "Про валюту і валютні операції", тобто до 7 лютого 2019 року. Водночас зазначені спрощення продовжать свою дію разом з набуттям чинності нормативно-правовими актами НБУ, які сформують нову ліберальну систему валютного регулювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини