Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційний суд підтвердив скасування ж/к тарифів для киян

Реклама

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду м. Києва у справі № 826/8441/17, яким скасовано розпорядження Київської міської державної адміністрації від 6 червня 2017 року № 668 про підвищення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Відповідне рішення було ухвалено 20 грудня: про це повідомив адвокат Ростислав Кравець.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва скасував розпорядження № 668, оскільки КМДА затвердила тарифи та структуру тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються підприємствами, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, без перевірки їх економічної обґрунтованості.

Крім того, відсутня визначена Порядком формування тарифів документація. Тобто, тарифи було підвищено без дотримання вимог статей 30, 31 Закону "Про житлово-комунальні послуги".

Також суд зазначив, що наявність різниці у тарифах між особами, які сплачують послуги до 20 числа місяця, та після нього, порушує принцип рівноправ'я, покладеного в основу Загальної декларації прав людини, та не відповідає принципу заборони дискримінації, визначеної Конвенцією з прав людини і основоположних свобод.

Радимо поставити справу на контроль у системі аналізу судових рішень Verdictum: тоді ви першими зможете ознайомитись з рішенням апеляції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини