Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконне носіння військової форми і підробку нагород каратимуть більш суворо

18 грудня 2018, 11:58
526
0
Автор:
Реклама

Планується встановити адмінвідповідальність за незаконне носіння військової форми одягу зі знаками розріщнення військовослужбовців, особами, які не мають на те права, а також ввести кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятника, спорудженого в пам'ять осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО.

Вдповідний законопроект № 9217 прийнято за основу на засіданні Верховної Ради 18 грудня.

У разі ухвалення цього законопроекту в цілому, адмінштраф за купівлю, продаж або обмін ордену, медалі, нагрудного знаку, а так само їх привласнення або носіння особою, що не має на те права, виросте з 17-34 грн. до 850-1700 грн. з конфіскацією відповідного ордену, медалі, нагрудного знаку. Незаконне виготовлення орденів і медалей і збут тягнуть штраф в розмірі від 1700 до 3400 грн. За повторне вчинення таких правопорушень штрафи збільшаться ще удвічі.

Незаконне носіння військової форми одягу зі знаками розрізнення військовослужбовців тягне попередження або накладення штрафу в розмірі від 2500 до 3400 грн. з конфіскацією відповідної форми одягу зі знаками відмінності. За ті ж дії, вчинені повторно, - від 3400 до 6800 грн. або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Змінами до КК передбачено обмеження свободи на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той же строк за осквернення або руйнування братської могили або пам'ятника, побудованого в пам'ять тих, хто захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини