Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці можуть реєструвати SIM-карти онлайн

13 грудня 2018, 15:40
4995
0
Автор:
Реклама

Абоненти мобільних операторів, які отримують послуги без укладення договору у письмовій формі, у тому числі знеособлено, мають право зареєструватися у оператора шляхом подачі заяви про реєстрацію в електронній або паперовій формі.

Порядок реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору у письмовій формі затверджений рішенням НКРЗІ від 28 листопада 2017 року № 607, яке набуло чинності 13 грудня.

Заява про реєстрацію має містити:

для фізосіб - ПІБ, інформацію про реєстрацію місця проживання, серію (за наявності) і номер документу, що посвідчує особу або за наявності реєстраційний номер облікової картки платника податків і абонентський номер або IMEI-код телефону або особовий рахунок абонента.

для юросіб - найменування, місцезнаходження, код ЄДРПОУ, абонентський номер або IMEI-код телефону або особовий рахунок абонента.

При подачі заяви у письмовій формі пред'являється документ, що посвідчує особу. Також абонент повинен надати для перевірки активну ідентифікаційну телекомунікаційну картку (SIM- карта, USIM-карта, R-UIM-карта і т.п.) або підтвердити користування такою карткою шляхом озвучування/демонстрації одноразового пароля, направленого оператором, провайдером телекомунікацій на абонентський номер.

Заява про реєстрацію в електронній формі подається оператору через особистий кабінет або за допомогою мобільного застосунку шляхом заповнення шаблону.

Під час подання заяви абонент проходить ідентифікацію з використанням ЕЦП або ВankID.

Оператор протягом одного робочого дня після отримання заяви вносить його дані у базу даних та повідомляє про це абонента у будь-якій формі.

Реєстрація абонента здійснюється безкоштовно.

Абонент після реєстрації має право на отримання від оператора інформації про надання йому телекомунікаційні послуги (виключно з дати, коли таку реєстрація була проведена).

Інформація про абонента, отримана при проведенні його реєстрації, може бути розміщена в телефонних довідниках, у тому числі електронних версіях та базах цих інформаційно-довідкових служб, тільки за наявності згоди абонента на публікацію такої інформації.

Зазначимо, з 1 травня 2019 року в Україні запроваджується послуга перенесення номеру. Ця послуга буде доступна тільки для зареєстрованих або таких, що уклали письмовий договір абонентів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини