Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Пройти митний і прикордонний контроль на кордоні можна буде одночасно

19 листопада 2018, 14:28
1635
0
Автор:
Реклама

На всіх автомобільних пунктах пропуску через державний кордон України вводиться спрощений порядок оформлення осіб та транспортних засобів.

Відповідні зміни до типових технологічних схем здійснення митного контролю та пропуску через державний кордон внесені постановою Кабміну від 24 жовтня 2018 року № 948, яка набула чинності 16 листопада.

Зокрема, встановлено, що послідовність здійснення прикордонного та митного контролю може змінюватись. Зазначені види контролю можуть також здійснюватись одночасно.

Послідовність проведення видів контролю визначається технологічною схемою пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів через державний кордон.

Також ДФС надали право визначати структуру і формат подання попередньої інформації митним органам шляхом укладення угоди про інформаційний обмін та відповідного протоколу з кожною з агентських організацій (з кожним з морських агентів).

Очікується, що таке рішення скоротить час проходження контрольних процедур і зменшить вплив людського фактора при проведенні прикордонного та митного контролю в пунктах пропуску з метою мінімізації корупційних ризиків.

Нагадаємо, Уряд працює над реалізацією Закону про "єдине вікно" на митниці і визначило список товарів, які перевірятимуть на митниці

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини