Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стартує деручи у світі міжнародна Сертифікатна програма з верховенства права

12 листопада 2018, 12:05
151
0
Автор:
Реклама

12 листопада 2018 року у Харкові Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого та Університет Південної Кароліни (США) за сприяння Програми USAID "Нове правосуддя" розпочинають деру у світі міжнародну сертифікатну програму з верховенства права, розраховану на суддів, прокурорів, адвокатів та інших юристів - практиків, а також магістрантів/аспірантів правничих шкіл. Метою програми є удосконалення навичок застосування верховенства права в юридичній практиці правників.

У відкритті програми візьмуть доля суддя Конституційного суду України, доктор юридичних наук Сергій Головатий разом із керівником Програми USAID "Нове правосуддя" Девідом Воном.

30 учасників програми відібрані на конкурсній основі із 320 бажаючих на підставі оцінки поданої кандидатами аплікаційної форми з урахуванням регіонального представництва, професійного досвіду та забезпеченням гендерного балансу.

Протягом першого тижня з 12 по 16 листопада викладачі з Університету Південної Кароліни та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого спільно викладатимуть чотири з десяти освітніх модулів програми: "Сучасні підходи до верховенства права", "Ключові елементи та фундаментальні засади верховенства права в порівняльній перспективі", "Права людини та їх захист", а також "Верховенство права на практиці: професіоналізм й етичні зобов'язання".

Друга сесія відбудеться з 10 по 14 грудня 2018 року і буде сфокусована на питаннях практичного застосування верховенства права у різних сферах права, включаючи роботові із змодельованими ситуаціями та аналізом рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у конкретних справах. За умови успішного проходження навчання учасники в квітні 2019 року отримають спільний сертифікат українського та американського університетів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини