Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справи та люди… Медіа-рейтинг юридичних компаній за жовтень 2018 року

12 листопада 2018, 12:21
1389
0
Автор:
Реклама

За допомогою системи медіа-моніторингу та контент-аналізу Semantrum від компанії ЛІГА:ЗАКОН ми проаналізували кількість згадувань юридичних компаній у медіа-просторі за жовтень.

За результатами цього аналізу серед юридичних фірм в українських ЗМІ найчастіше згадувалися:

Sayenko Kharenko - 179 згадувань

Перше місце, цілком прогнозовано (пам'ятаєте наш спойлер?), забезпечено однією з найгучніших подій вересня, а саме обранням Тетяни Сліпачук спочатку членом, а потім і Головою Центральної виборчої комісії (у цілому цьому сюжету присвячено 80 згадувань у ЗМІ).

Також доволі часто назва компанії згадувалася під час висвітлення питань запровадження в Україні заходів з плану BEPS (15 публікацій).

Asters та Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і партнери* - 176 згадувань

* результат просумувано, оскільки у жовтні завершився процес об'єднання згаданих компаній

Очікувано значну частину публікацій було присвячено саме процесу злиття фірм під одним брендом (18 згадувань).

Крім того, значними інформаційними приводами стали:

- відкриття офісу компанії у Брюсселі (12 публікацій);

- консультування VR Capital Group щодо придбання частки у розмірі 50 % у проекті сонячної електростанції потужністю 34,75 МВт (8 публікацій);

- діяльність центру СyberDesk, створеного у травні 2018 року (8 публікацій);

- виграш справи щодо продовження строку дії патенту, належного Teva Pharmaceutical Industries Ltd., на препарат на 3 роки додатково до стандартного 20-річного захисту (7 публікацій).

«Ілляшев та Партнери» - 160 згадувань

Найвдалішим для компанії інформаційним поводом виявилася справа про зупинення роботи агропідприємства «Росток-Холдінг» на вимогу правоохоронних органів (64 публікації). У ній Михайло Ілляшев захищає інтереси компанії як адвокат.

Також заслуговує на увагу висвітлення справи БТА Банку проти Олени Болотової, екс-керівника НАСК «Оранта». Представництво інтересів банку принесло фірмі 9 згадувань у ЗМІ.

AEQUO - 141 згадування

Значну частину публікацій, у яких згадується компанія, присвячено не стільки її діяльності, скільки особам, яких преса пов'язує з нею (передовсім, Олексію Філатову).

Зокрема, ініціатива НАЗК щодо перегляду переліку посадових осіб, які мають публікувати декларації про доходи, принесла AEQUO 21 згадування. Ще 17 публікацій присвячено діяльності заступника голови АМКУ Марії Нижник, яка раніше працювала у фірмі.

Втім, навіть на цьому тлі своєрідними хедлайнерами з числа співробітників виступили радник Олена Перцова (її діяльності присвячено 12 публікацій) та керівник практики IT Микита Полатайко (9 публікацій).

Baker McKenzie - 112 згадувань

Одна з складових успіху компанії - участь у супроводженні купівлі 16 % акцій Allseeds з боку SA Нідерландський банк розвитку FMO та Diligent Capital Partners (DCP). У цілому ця значна для агроринку подія принесла компанії 16 згадувань.

Ще 10 публікацій було присвячено діяльності Baker McKenzie як представника інтересів власників бренду Apple.

Досить вдалою для компанії залишається і участь у приватизаційних проектах. Ця тематика загалом забезпечила згадування у 18 публікаціях.

У цілому жовтень приніс набагато більшу активність, ніж вересень, що знайшло своє відображення у кількісних показниках лідерів. Топ-10 жовтня виглядає таким чином:

1

Sayenko Kharenko

179 згадувань

2

Asters + Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і партнери

176 (138 + 38) згадувань

3

«Ілляшев та Партнери»

160 згадувань

4

AEQUO

141 згадування

5

Baker & McKenzie

112 згадувань

6

Equity

100 згадувань

7

Juscutum

87 згадувань

8

Arzinger

76 згадувань

9

Василь Кісіль і Партнери

73 згадування

10

Eterna Law

61 згадування

І знову-таки, «у своїй лізі» виступають представники Big-4. Але цікаво зауважити, що цього разу відрив між представниками «Великої четвірки» та «класичними юрфірмами» був набагато меншим, ніж у вересні. Втім, повернемося до цифр.

На цей раз у цьому міні-рейтингу лідирує KPMG-Україна із 234 згадуваннями.

Тема про «особливості» в роботі ПАТ «Укрнафта» та назріваючу перевірку внутрішніх бізнес-процесів та операційної діяльності підприємства, яку доручено здійснити KPMG, принесла компанії згадування у 21 публікації. Також широко тиражувалася у ЗМІ (17 публікацій) інформація про компанію як роботодавця для студентів 3 - 5 курсів фінансово-економічних спеціальностей.

Друге місце цього міні-рейтингу за EY (185 згадувань).

На кількість згадувань компанії у жовтні продовжує працювати тема приватизації. Зокрема, у контексті приватизації «Центренерго» EY згадувалася 78 разів.

На третьому місці - PwC із 180 згадуваннями.

Один із найбільших медіа-успіхів компанії - опублікування списку мільярдерів, що з'явились у 2017 році. Згадки про цей рейтинг наявні у 48 публікаціях.

Цікаво зауважити, що цього разу відрив між представниками «Великої четвірки» та «класичними юрфірмами» був набагато меншим, ніж у вересні.

Всього під час підготовки цього матеріалу було проаналізовано 160 інформаційних сайтів. Знайдено 2597 унікальних публікацій, у яких було згадано хоча б одну з 66 компаній, відібраних нами на підставі даних різних юридичних рейтингів і досліджень останніх 3-х років.

Дослівні републікації в різних джерелах зараховувалися як одне згадування.

Під згадуванням розуміється зазначення назви компанії в заголовку, тексті або підписі до публікації, у тому числі як частина посади співробітника компанії. Якщо в одному матеріалі назва компанії зустрічається кілька разів, враховується тільки перше згадування.

З використаним під час підготовки матеріалу інструментом можна ознайомитися детальніше, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини