Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наукову діяльність внз будуть атестувати: розроблено проект методики

8 листопада 2018, 10:00
282
0
Автор:
Реклама

МОН винесло на громадське обговорення проект Методики проведення державної атестації ЗВО в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності. Зазначена Методика є інструментом оцінювання ефективності наукової та науково-технічної діяльності за окремими її напрямами за галузями науки закладу вищої освіти і застосовується під час проведення державної атестації в частині наукової та науково-технічної діяльності ЗВО.

Установлено, що Методика проведення державної атестації в частині наукової та науково-технічної діяльності закладів вищої освіти визначатиме систему показників наукової та науково-технічної діяльності ЗВО за науковим напрямом, процедуру їх формування, методику формування атестаційної та експертної оцінок, визначення кваліфікаційної групи, до якої віднесено ЗВО за науковим напрямом, і систему контролю. Кваліфікаційна група за науковим напрямом визначається для всіх ЗВО одночасно.

Після обчислення атестаційної оцінки ЗВО за науковим напрямом документи передаватимуться до експертних груп, які проводитимуть експертне оцінювання наукової (науково-технічної) діяльності ЗВО за науковим напрямом.

Показники експертного оцінювання експертна група вноситиме до картки експертного оцінювання ЗВО за науковим напрямом. Експертна група готує експертний висновок щодо результатів експертного оцінювання ефективності діяльності ЗВО за науковим напрямом, який підписується усіма членами експертної групи.

Експертна група подаватиме експертний висновок щодо результатів експертного оцінювання ефективності діяльності ЗВО за науковим напрямом Комісії з питань проведення державної атестації ЗВО в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності для його врахування при визначенні атестаційної оцінки ЗВО за науковим напрямом.

Також проектом наказу передбачено форму картки експертного оцінювання закладів вищої освіти за науковим напрямом (усього до проекту додано 6 додатків).

Зауваження та пропозиції до проекту Методики міністерство просить надсилати до 19 листопада 2018 року на електронну адресу nychyporenko@mon.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини