Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Працедавця, що затримав зарплату, хочуть змусити сплатити пеню

30 жовтня 2018, 11:02
2514
0
Автор:
Реклама

Мінсоцполітики розробило проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця».

Зазначеним законопроектом передбачено посилити захист прав працівників у разі порушення строків виплати зарплати. Запропоновано:

- зобов'язати роботодавця сплатити працівнику пеню в розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен день затримки понад 15 днів;

- надати право працівнику тимчасово припинити виконання роботи в разі затримки виплати зарплати, належної працівникові, на строк понад 15 днів;

- виплатити працівнику компенсацію в розмірі трьох середньомісячних зарплат (за останні 12 місяців) у разі порушення справи про банкрутство роботодавця чи припинення трудового договору в разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.

Наразі проект Закону направлено на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади та сторін соціального діалогу.

Його прийняття відповідатиме частині ІІІ Конвенції № 173 Міжнародної організації праці про захист вимог працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини