Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Станції метро стануть доступнішими для людей з інвалідністю

19 жовтня 2018, 11:03
197
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми. Зокрема, у проекті нових ДБН В.2.3-7:201X «Метрополітени. Основні положення» пропонується обов'язково облаштовувати зручні засоби доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при новому будівництві та реконструкції станцій метрополітену.

Триває робота щодо створення реального безбар'єрного середовища в Україні, яке буде комфортним, зручним і безпечним для кожного. Тому під час оновлення державних будівельних норм щодо метрополітенів заплановано передбачити низку обов'язкових заходів для забезпечення безбар'єрності.

Проект нових ДБН В.2.3-7:201X «Метрополітени. Основні положення» передбачає:

- обов'язкове проектування дверей на входах/виходах із метрополітену не менше 0,9 м для зручності проходу осіб з інвалідністю - зараз ширину двері встановлено на рівні 0,8 м;

- обов'язкове облаштування контрастних або світлових обмежувальних смуг із тактильної плитки на краю платформи - зараз немає норми;

- обов'язкове встановлення механічних підйомників чи ліфтів, зручних спусків на сходах та підвуличних підземних переходах на виході з вестибюля на поверхню тротуару із нормованим уклоном - зараз немає обов'язкової норми.

Проект оновлених ДБН В.2.3-7:201X «Метрополітени. Основні положення» розроблено на заміну діючих ДБН 2010 року.

Нагадаємо, на станціях метро можуть з'явитися автоматичні системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій природного і техногенного походження: пожеж, замикань, затоплень, обвалів тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини