Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабміну нададуть пропозиції щодо монетизації субсидій

1 жовтня 2018, 11:43
157
0
Автор:
Реклама

Уряд прийняв рішення про створення міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій. Також затверджено положення про зазначену групу та її склад.

Відповідну постанову № 776 було прийнято на урядовому засіданні 26 вересня.

Уряд наголосив на важливості формування дієвої системи нарахування цільової грошової компенсації витрат на житлово-комунальні послуги малозахищеним верствам населення. Ця система має почати стимулювати користувачів субсидій підвищувати енергоефективність власного житла.

Основними завданнями новоствореної робочої групи є:

- визначення шляхів розв'язання системних проблем із наданням субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі на рівні кінцевого споживача та формування пропозицій щодо монетизації житлових субсидій;

- забезпечення координації між різними органами виконавчої влади, що відповідають за державну політику із реалізації реформи з монетизації житлових субсидій.

Міжвідомча робоча група відповідно до покладених на неї завдань:

- проводиме аналіз законодавства з метою систематизації та підготовки узгоджених пропозицій щодо монетизації житлових субсидій;

- подаватиме Кабміну розроблені пропозиції щодо монетизації житлових субсидій тощо.

Очолив робочу групу Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. До її складу також увійдуть Міністр соціальної політики України, заступники Міністра економічного розвитку і торгівлі, Міністра фінансів, Міністра регіонального розвитку, Міністра енергетики та вугільної промисловості, Голова ДРС, директори департаментів різних міністерств, представники НБУ та НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, наразі дізнатися розмір субсидії можна онлайн; усна відмова від надання субсидії є незаконною; у субсидії не відмовлять, якщо дохід менше 3723 грн; для призначення субсидії безробітному ЄСВ потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за які беруться доходи для розрахунку розміру субсидії, для оформлення субсидії у загальному випадку потрібні лише паспорт, заява та декларація про доходи.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини