Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларації чиновників рейтингують за ризиком

26 вересня 2018, 16:00
215
0
Автор:
Реклама

25 вересня Нацагентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про запуск в промислову експлуатацію системи логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Система).

Нацагентство здійснило всі необхідні кроки для виконання дорожньої карти запуску Системи до встановленого терміну - 25 вересня 2018 року.

Система, здійснюючи логічний та арифметичний контроль, присвоюватиме кожній декларації показник рейтингу ризику. Такий показник відображатиме ступінь невідповідності відомостей у декларації та наявні в ній ризики, залежно від яких Система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

В основу формування рейтингу ризику закладено:

- відповідність правильності заповнення розділів декларації суб'єктами декларування;

- порівняння інформації, зазначеної у різних розділах декларації, між собою;

- порівняння відомостей декларації з відомостями, що відображені в попередній декларації суб'єкта;

- кількість задекларованих активів кожного виду.

Крім того, Національне агентство починаючи з лютого 2018 року здійснювало роботу із запровадження автоматизованого обміну інформацією, що необхідна для перевірки декларацій, затвердивши з держателями реєстрів відповідні порядки та погодивши протоколи автоматизованого обміну інформацією.

Однак Нацагенство наголошує, що запуск автоматизованого обміну інформацією з реєстрами Мін'юсту, в яких міститься велика кількість критично важливих відомостей, необхідних для перевірки декларацій, стане можливим після прийняття парламентом законопроекту № 7276 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного доступу Національного агентства до інформації, необхідної для реалізації його повноважень.

Нагадаємо, НАБУ отримало повний доступ до е-декларацій чиновників (діє Порядок формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини