Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві з жовтня можуть заборонити продавати алкоголь вночі

14 вересня 2018, 09:09
157
2
Автор:
Реклама

Комісія Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики повторно підтримала проект рішення, що передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Документом пропонується ввести заборону на торгівлю вином, пивом (крім безалкогольного), алкогольними і слабоалкогольними напоями у МАФах та стаціонарних об'єктах торгівлі. Це правило не поширюється на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування і т.п.

Депутат Київради Владислав Михайленко зазначив, що документ може бути винесено на сесію 20 вересня, оскільки місто обіцяло киянам, що вже у жовтні нові правила почнуть діяти.

Передбачається, що контролювати підприємців, які не виконуватимуть встановлені обмеження, буде Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради (КМДА).

При виявленні тимчасового порушення продажу алкоголю міські інспектори складатимуть на місці протокол. Потім документ відправляти у відповідні служби ліцензування, після обробки протоколу - або відкликання ліцензії на продаж спиртного або штраф, - пояснив депутат.

Нагадаємо, Київрада у 2016 році вже встановлювала такі обмеження на продаж алкоголю, але суд скасував це рішення, оскільки місцева влада не мала таких повноважень.

У березні 2018 року Верховна Рада прийняла Закон, який дозволив місцевим органам самостійно визначати час, коли торговим точкам заборонено продавати алкогольні напої.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини