Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заяву про реєстрацію земельної ділянки можна буде подати у електронному вигляді

10 вересня 2018, 15:49
1005
0
Автор:
Реклама

Фізичні та юридичні особи, які бажають зареєструвати земельну ділянку, зможуть подати відповідну заяву та необхідну документацію через розробника такої документації, тобто сертифікованого інженера-землевпорядника.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 18 липня 2018 року № 710 "Про внесення змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру", яка набуде чинності через шість місяців з дня публікації.

Заяви про проведення держреєстрації земельної ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками подаватиметься у електронній формі з використанням особистого електронного цифрового підпису.

Також можна буде отримувати викопіювання з картографічної основи Державного земельного кадастру в режимі онлайн з можливістю її друку на своєму комп'ютері для подальшого використання при підготовці землевпорядної документації. Отримати викопіювання зможе будь-яка фізична або юридична особа за умови ідентифікації з використанням електронного цифрового підпису або іншого альтернативного засобу ідентифікації.

Деталізовано підстави для відмови у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру. Якщо підставою для відмови є невідповідність представлених документів вимогам законодавства, реєстратор у рішенні про відмову зазначає такі відомості з посиланням на нормативно-правовий акт і його положення, з якими виявлено невідповідність. У разі, якщо підставою для відмови є нерозбірливий текст, закреслені слова, помилки і т.п., реєстратор у своєму рішенні про відмову вказує назву документу і його частину, в якій написано нерозбірливий текст або виявлені помилки, а якщо заявник подав документи не в повному обсязі, то реєстратор вказує назви документів, яких не вистачає.

Крім того, буде організовано онлайн моніторинг усіх видів заяв, які обробляються у Державному земельному кадастрі. Заявник зможе контролювати стан готовності необхідних документів.

Зверніть увагу, що убезпечити свою землю можна контролюючи реєстраційні дії відносно свого майна. У цьому Вам допоможе SMS- маяк Земля, який забезпечує інформування про початок та хід реєстраційної процедури відносно земельних ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини