Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школи можуть отримати новий санітарний регламент

5 вересня 2018, 10:30
329
0
Автор:
Реклама

Санітарні правила, що регулюють практично всі питання навчання у школі, можуть змінитися вперше за 17 років. МОЗ у співпраці з МОН розробили проект Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, що враховує сучасні потреби учнів, зокрема дозволяє дітям з особливими освітніми потребами почуватись у школі вільно.

Відповідний проект наказу розроблено також з метою визначення гігієнічних стандартів для всіх типів закладів загальної середньої освіти всіх форм власності, виконання яких дозволить створити безпечні умови для організації освітнього процесу.

Проектом Санітарного регламенту також установлено вимоги до влаштування території, будівель і споруд, систем забезпечення життєдіяльності.

Школи отримують можливість самостійно організовувати простір

Скасовано нормативи щодо відстані між партами, а в 1 - 4 класах рекомендовано облаштувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор.

Вчителі можуть використовувати сучасні технології

Дозволено використання в навчальному процесі інтерактивних дощок, мультимедійних технологій і пристроїв. Ураховано можливості сучасного інженерного забезпечення (освітлення, доступу в Інтернет тощо).

Після занять із застосуванням мультимедійних технологій проводиться фізкультхвилинка та гімнастика для очей, наприкінці уроку - фізичні вправи для профілактики загальної втоми.

Харчування учнів має відповідати сучасним рекомендаціям

Щоденне меню шкіл має включати, як мінімум, чотири страви, а калорійність обіду повинна складати близько 30 % від добової потреби в енергії. У розроблених рекомендаціях чітко визначено максимально допустиму кількість цукру та солі для різних страв.

Запропоновані продукти корисні для дитячого організму. Передбачено можливість організації кейтерингу.

Зауваження та пропозиції до проекту Санітарного регламенту приймаються Управлінням громадського здоров'я МОЗ до 28 вересня у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7 або i.rudenko@moz.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини