Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіональні управління виконавчої служби реорганізують

3 вересня 2018, 16:44
281
1
Автор:
Реклама

Кабмін схвалив пропозицію Мін'юсту щодо реалізації впродовж 2018 - 2019 років експериментального проекту з оптимізації повноважень державних виконавців та спеціалістів органів примусового виконання рішень.

Відповідна постанова Кабміну від 29 серпня 2018 року № 700 "Про реалізацію експериментального проекту у сфері примусового виконання рішень" набуде чинності з дня опублікування.

Систему органів примусового виконання рішень планують оптимізувати, зокрема, створити окружні відділи ДВС реорганізувавши районні, районні у містах, міські, міжрайонні відділи у Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Сумській областях та м. Києві. Окружні відділи будуть територіально орієнтовані на систему окружних судів.

Також запланована організація "Центрів виконання рішень" з розміщенням у них управлінь ДВС головних територіальних управлінь юстиції у Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Сумській областях та м. Києві. У таких центрах будуть забезпечені умови для комунікації учасників виконавчого провадження з органами ДВС.

У центрах здійснюватиметься виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб). Учасники виконавчого провадження будуть проінформовані про свої права, зможуть отримати допомогу в оформленні документів, заяв тощо

За результатами реалізації експериментального проекту Мін'юст планує збільшити відсоток виконаних рішень (не менше ніж на 10 %), зменшити кількість скарг на дії (бездіяльність) державних виконавців і роботу органів ДВС, а також підвищити рівень довіри суспільства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини