Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Великим виробникам сої та рапсу відшкодують ПДВ при експорті

30 серпня 2018, 16:05
439
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій по вивезенню за межі митної території України олійних культур". Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Документом встановлено, що звільнення від оподаткування ПДВ операцій з вивезення у митному режимі експорту з 1 вересня 2018 до 31 грудня 2021 соєвих бобів та з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2021 - насіння рапсу не застосовуватиметься для сільськогосподарських підприємств - виробників вказаних олійних культур, вирощених ними на землях сільгосппризначення, які перебувають у власності таких виробників, постійному користуванні або на правах оренди (субаренди), емфітевзісу.

Таким чином, повернення ПДВ отримає тільки товаровиробник, який сам експортує сою і рапс.

Нагадаємо, відповідний Закон було прийнято Верховною Радою 22 травня. На розгляді Парламенту також був альтернативний законопроект, яким пропонувалося усунути всі обмеження компенсації ПДВ при експорті олійних культур, але проект не отримав більшості голосів у Раді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини