Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 2021 року територіальним громадам передадуть 490 гуртожитків

29 серпня 2018, 17:34
324
0
Автор:
Реклама

Уряди має намір розв'язати проблему передачі гуртожитків у власність територіальних громад.

Відповідне розпорядження № 578-р щодо схвалення Концепції Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2019 - 2021 роки було прийнято 22 серпня. Це одна з основних стадій розроблення та прийняття відповідної державної цільової програми.

Проблема полягає в тому, що більшість власників гуртожитків не має можливості забезпечити громадян, які в них проживають, іншим житлом. Тому необхідно передати гуртожитки у власність територіальних громад, а саме:

- обласні та Київська міськдержадміністрації мають затвердити за погодженням з органами місцевого самоврядування графік передачі гуртожитків із встановленням строків передачі;

- встановити за поданням Мінрегіону відповідно до затверджених зазначеними органами регіональних та місцевих програм обсяги та строки фінансування заходів, передбачених Програмою.

Пропонуються два варіанти розв'язання проблеми:

- гуртожитки передаються окремим рішенням Кабміну чи Мінрегіону, що потребує часу, прийняття ряду нормативно-правових актів і постійного корегування сум, передбачених для цього у держбюджеті на відповідний рік;

- надання державної фінансової підтримки під час передачі гуртожитків центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, у власності чи господарському віданні яких вони перебувають.

У власність територіальних громад передбачається передати:

у 2019 році - 160 гуртожитків;

у 2020 році - 167 гуртожитків;

у 2021 році - 163 гуртожитки.

Програма не поширюється на гуртожитки, що перебувають у господарському віданні чи оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій СБУ (крім тих, що розташовуються поза межами військових частин, закладів, установ, організацій), та гуртожитки державних навчальних закладів (крім тих, яким надано статус гуртожитків сімейного типу та які призначені для проживання сімей викладачів і працівників таких закладів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини