Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Триває комплексна перевірка експортерів лісу

15 серпня 2018, 12:03
189
0
Автор:
Реклама

Для перекриття каналів незаконного вивезення лісоматеріалів ДФС організувала низку перевірок платників, діяльність яких пов'язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів.

Для проведення комплексної перевірки експортерів лісу до плану-графіка на 2018 рік включено 235 суб'єктів господарювання із майже 9 тис., які здійснювали відповідну діяльність протягом 2017 - І півріччя 2018 років. У плановому порядку у поточному році вже перевірено 102 суб'єкти. Ще 133 буде перевірено до кінця року, з яких у серпні - 60 платників.

Серед підприємств-експортерів, що перевірятимуться в межах плану до кінця поточного року, 22 підприємства, підпорядковані Держлісагентству.

Крім того, працівників ДФС включено до всіх робочих груп для перевірок 76 суб'єктів господарювання - лісгоспів.

Загалом протягом 2017 - 2018 років органами ДФС було проведено 3,7 тис. документальних перевірок експортерів лісо/пиломатеріалів. За результатами перевірок було донараховано 511 млн грн.

Реалізація за межі митної території України в митному режимі експорту підприємствами лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів допускається за наявності сертифіката про походження. При митному оформленні лісоматеріалів митниці ДФС керуються інформацією щодо стану деревини, яка зазначається в сертифікаті. Але основним ризиком при вивезенні лісоматеріалів є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару до сертифіката про походження.

Для перевірки достовірності декларування заявлених до вивезення лісоматеріалів ДФС здійснюються такі заходи:

- розробляються регіональні профілі ризику або вводяться доповнення до існуючих;

- співставляються відомості, зазначені у сертифікаті про походження лісоматеріалів (розмір, вага, опис), фактичному товару, заявленому на експорт;

- забезпечується взаємодія з територіальними органами Держлісагентства;

- проводяться митні огляди за участю співробітників правоохоронних органів тощо.

Нагадаємо, Президент ветував Закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу (проект № 5495) у зв'язку з невідповідністю деяких його положень Угоді про асоціацію з ЄС.

Зауважимо, що дізнатися, які саме підприємства є об'єктами перевірки на поточний рік, можна за допомогою системи ContrAgent. Демо-версія системи доступна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини