Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент проти заборони вивезення дров - Закон ветований

26 липня 2018, 16:23
366
2
Автор:
Реклама

Петро Порошенко ветував Закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу (проект № 5495) у зв'язку з невідповідністю деяких його положень Угоді про асоціацію з ЄС.

У пропозиціях Президента зазначається, що введена Законом тимчасова, строком на 8 років, заборона вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту деревини паливної не може бути підтримана, оскільки введення такої заборони не відповідає міжнародним зобов'язанням України, взятим згідно Протоколу про вступ України до СОТ, а також не узгоджується із зобов'язаннями України за Угодою про асоціацію.

У зв'язку з цим Президент запропонував виключити це положення із Закону, встановивши захисні заходи, спрямовані на збереження українських лісів, застосування яких відповідатиме міжнародним зобов'язанням України.

Нагадаємо, Закон було прийнято ВР 3 липня. Серед іншого, документом вводиться обмеження внутрішнього споживання лісоматеріалів необроблених до 25 млн. кубометрів на рік, а також посилюється відповідальність за незаконне вирубування лісу і його подальшу контрабанду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини