Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано інвентаризацію пенсійних справ для переведення в електронний формат

15 серпня 2018, 11:00
648
1
Автор:
Реклама

На сайті Федерації профспілок України за дорученням керівництва СПО об'єднань профспілок оприлюднено проект постанови правління ПФУ «Про проведення інвентаризації пенсійних справ».

Зазначеним проектом заплановано проведення суцільної інвентаризації пенсійних справ та особових рахунків пенсіонерів (щомісячного довічного грошового утримання) до 31 серпня 2019 року (крім пенсійних справ переселенців).

Проект постанови правління ПФУ передбачає визначення механізму проведення суцільної інвентаризації пенсійних справ та особових рахунків пенсіонерів (щомісячного довічного грошового утримання), формування електронних пенсійних справ, а також оформлення результатів інвентаризації.

Документ розроблено на виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, якою передбачено впровадження електронних пенсійних справ і системи централізованого призначення (перерахунку) та виплати пенсій на їх основі. У зв'язку з цим виникла необхідність інвентаризації пенсійних справ.

Інвентаризація проводиться для:

- забезпечення ведення обліку пенсіонерів, контролю за проведенням пенсійних та інших виплат, що здійснюються Пенсійним фондом;

- перевірки комплектності документів пенсійної справи та відповідності призначених пенсій чинному законодавству;

- узгодження даних, отриманих у результаті проведення інвентаризації, з інформацією, що обробляється у базах даних реєстру застрахованих осіб Держреєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування;

- прийняття за результатами інвентаризації ПФУ та його територіальними органами відповідних рішень.

Пенсійні справи, у яких не виявлено порушення та розбіжності, за списком передаються для сканування та формування електронних пенсійних справ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини