Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ готується до запровадження е-рецепту

3 серпня 2018, 10:00
268
0
Автор:
Реклама

Фахівці МОЗ вивчають функціональні рішення, які можна буде інтегрувати в систему електронного здоров'я за допомогою е-рецепту.

Е-рецепт - це цифровий аналог рецептів на паперових бланках. У ньому буде зазначено, хто виписав рецепт і яку активну речовину призначено пацієнтові. Такий рецепт підписуватиметься електронним підписом. Цей документ відразу потраплятиме до системи, де його зможуть побачити провізори. Пацієнт отримуватиме смс-повідомлення з номером рецепту, який треба назвати в аптеці. Доступ до електронної системи рецептів буде обмеженим.

За словами замміністра охорони здоров'я Романа Ілика, е-рецепт - одна з найголовніших складових для безперервного забезпечення пацієнтів ліками. Для лікарів е-рецепт стане дієвим інструментом у прийнятті рішення про призначення лікування. Об'єднання функціоналу рецепту з електронною карткою пацієнта дасть змогу враховувати стан здоров'я конкретного хворого та інші призначення для вибору правильного лікування. Для НСЗУ, аптеки та лікарні він допоможе налагодити швидкий обмін інформацією для оплати препаратів. Для МОЗ е-рецепт стане ефективним інструментом збору статистичних даних для моніторингу відпуску лікарських засобів, планування фінансування програм забезпечення ліками.

Першим кроком для здійснення поставлених цілей має бути інтеграція в систему ID-коду кожних ліків: МНН, форми випуску, дозування.

Нагадаємо, електронний рецепт вже можна виписувати на безкоштовні ліки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини