Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Біженці зможуть жити в тимчасових пунктах до півроку

26 липня 2018, 10:00
125
0
Автор:
Реклама

Перебувати в пунктах тимчасового розміщення люди, які подали заяви про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, зможуть до шести місяців (у чинній редакції - до трьох місяців). Строк перебування може бути продовжено на період існування обставин щоразу не більше ніж на півроку на підставі заяви біженця, якщо під час перебування в пункті він не зміг самостійно забезпечити себе іншим житлом.

Порядок перебування в пунктах тимчасового розміщення біженців МВС прописав у однойменно Положенні, затвердженому наказом від 14 червня 2018 року № 503.

Встановлено, що пункт тимчасового розміщення біженців - місце для тимчасового розміщення осіб, які подали заяву про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання про визнання біженцем чи особою, яка потребує додаткового захисту, і які отримали такий статус.

Пункт утворюється, реорганізується, утримується та ліквідується ДМС і належить до сфери її управління.

На базі пункту може бути створений центр для дітей, розлучених із сім'єю, які заявили про намір бути визнаними біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, подали відповідні заяви, оскаржують рішення про статус і які визнані біженцями або особами, що потребують додаткового захисту. Порядок приймання та перебування в центрі таких категорій дітей, розлучених із сім'єю, врегульовується окремим наказом МВС.

Пункти покликані забезпечити тимчасове розміщення строком до шести місяців вказаних осіб; створити належні умови для їх проживання в пункті; забезпечити їх необхідною первинною меддопомогою, харчуванням тощо.

До пунктів направляються люди, які подали заяву про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, і не можуть самостійно забезпечити себе житлом. Вони розміщуються в пунктах на підставі направлення територіального органу ДМС, яке дійсне протягом 30 діб з дня його видачі.

У додатках до Положення міститься низка типових форм документів, необхідних для супроводу біженців.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини